matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wielomian
komik:
dla jakich wartości parametru α wielomian W(x)=x
3
−(2sin 4α)x
2
+3x−sin 4α−5 jest podzielny przez dwumian (x−2)
12 lut 18:29
ZKS:
Skorzystaj z twierdzenia Bézouta.
12 lut 18:33
Wazyl:
8−8sin4α+6−sin4α−5=0 ⇒sin4α=1.
12 lut 18:33