matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytm
etwas:
Pomocy!
log5 16*log4 27*log3 25
12 lut 18:26
Alfa:
= log
5
4
2
*log
4
3
3
*log
3
5
2
= 2*log
5
4*3*log
4
3*2*log
3
5 = 12*log
5
4*log
4
3*log
3
5 =
log
4
4
log
4
5
= 12*
*log
4
3*
= 12*log
4
4 = 12*1 = 12
log
4
5
log
4
3
12 lut 18:43