matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jaki jest zbiór miejsc zerowych funkcji f(x)= U{x^2-25}{x-5}
Kaśka :
x
2
−25
Jaki jest zbiór miejsc zerowych funkcji f(x)=
x−5
12 lut 17:54
Bizon:
jednoelementowy −
12 lut 17:55
Kamix:
Jak wyznaczamy miejsca zerowe funkcji? Rozwiąż takie równanie, a otrzymasz miejsca zerowe:
x
2
−25
0=
x−5
12 lut 17:57