matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz log_4 20.
ADDSER:
Oblicz log
4
20.
12 lut 17:48
Aga1.:
log20
log
4
20=
=
log4
12 lut 17:51
Alfa:
lub: log
4
20 = log
4
(4*5) = log
4
4 + log
4
5 = 1 + log
4
5
12 lut 17:54
ADDSER:
A skąd się wzieła ta 1?
12 lut 17:56
Aga1.:
log
4
4=1
12 lut 17:56
ADDSER:
Już wiem, dzięki
12 lut 17:57