jerey:

w 37 osobowej klasie 22 uczniow uwaza matematykę za pasjonującą, 16 za trudną, 13 za ciekawą,
10 za pasjonujacą i trudną, 4 za trudną i ciekawą, 5 za pasjonujacą i ciekawą, 3 za
pasjonujacą , ciekawą i trudną. Pozostali uczniowie nie lubią matematyki. Ilu ich jest
12 lut 17:37
jerey: zadanie niby proste ale zgupiałem jak liczyłem , nie moge dojsc ilu ich jest
12 lut 17:38
Mila:
|P∪T∪C|=|P|+|T|+|C|−|P∩T|−|P∩C|−|T∩C|+|P∩T∩C|=
=22+16+13−10−5−4+3=54−19=35
37−35=2
12 lut 18:33
Alfa:

suma = 10+12+5+8 = 35
tych, co nie lubią matematyki jest: 37 − 35 =
2
12 lut 18:33
jerey: dzieki
12 lut 18:41