matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
jom-o:
Zbadaj które wyrazy podanych ciągów są mniejsze od danej liczby m:
3n
b
n
=
m=0,001
n
2
+1
100n
23
c
n
=
m=
100+n
2
53
12 lut 11:04
Janek191:
3n
b
n
=
m = 0,001
n
2
+ 1
Wyznacz n
3n
< 0,001 n ∊ N
+
n
2
+ 1
12 lut 11:10