Funkcja wykładnicza
Callisto: Proszę o rozwiązanie równań, bo albo są mega banalne i ja za bardzo kombinuję albo one po
prostu nie wychodzą

1)36
x−2*6
x=3
2)25
x+5
x=2
11 lut 22:27
wredulus_pospolitus:
są mega banalne

wskazówka do (1)
36
x = (6
2)
x = 6
2x = (6
x)
2
podstawienie : t= 6
x ... i masz równanie kwadratowe
analogicznie w (2)
11 lut 22:28
Callisto: A no tak

hahahahahaha dziękuję (;
11 lut 22:29
Ajtek:
Zauważ, że:
36
x=(6
2)
x=6
2x
Podstawienie 6
x=t i t>0
t
2−2t=3
Już wiesz co trzeba zrobić
11 lut 22:29
Callisto: Wiem, wiem dzięki wielkie
11 lut 22:30
Ajtek:
Ech, ktoś mnie ubiegł, cześć
wredulus
11 lut 22:30
wredulus_pospolitus:

hej ho Ajtek
11 lut 22:32