tryg
matmematyka: sin(α−β)=√2/2 i cos(α+β)=1/2 i α,β∊(o;π/2)
25 paź 15:06
matmematyka: wyznacz αiβ
25 paź 15:07
matmematyka:
25 paź 15:11
matmematyka:
25 paź 15:40
kaz: sin(α−β)=sin450
cos(α+β)=cos600
25 paź 15:43
matmematyka: moz ektos rozpisac 4 przypadki?
25 paź 15:44
tim: Co tu rozpisywać?
Kilka dni temu napisałem ci to samo. Choć mam 15 lat, wiem trochę i nie musisz od razu mówić,
że źle....
25 paź 15:45
matmematyka: a ja mowie ze zle?
25 paź 15:46
matmematyka: tu maja byc 4 przypadki
25 paź 15:47
del: masz polowe zadania odwalona, teraz wystarczy troche samemu ruszyc glowa i dopisac te
przypadki.
masz podany zakres katow.
25 paź 15:49
matmematyka: mam tak π/4 i π/3 drugi mam π/4 i −π/3 i nei wiem jakie maja byc pozostale 2
25 paź 15:51
matmematyka: jak jest 4−2*4−2 to ile to
25 paź 16:02
kaz: 4−4
25 paź 16:04
del: wzory wzoryy wszystko jest na stronce.
to jest 4(−4) czyli 1/ 44 to juz latwizna
25 paź 16:05
matmematyka: aha mysalam ze jak jest ten sam wykladnik to moze si edodaje cos
25 paź 16:08
tim: Bo tak jest −.−'
−2 + −2 = −4
25 paź 16:09
matmematyka: aha no tak xD sory
25 paź 16:14
matmematyka: jak obrocic liczbe np jak mam x+y to moge ja obrocic x−1/y?
25 paź 16:21
matmematyka: czy tak nei mozna

?
25 paź 16:21
tim: Jak "obrócić"? W jakim sensie?
25 paź 16:23
matmematyka: no tak jak napisalam nei widac?
25 paź 17:00
tim: Nie, nie widzę.
25 paź 17:05
matmematyka: kurde
25 paź 17:06
matmematyka: chodzi mi jak mozna obrocic liczbe
25 paź 17:06
tim: Co znaczy obrócić? Nazwij to pojęciem matematycznym
Chodzi ci o:
25 paź 17:06
matmematyka: bo mam tak 42*1/23*42*23
25 paź 17:07
matmematyka: np.
25 paź 17:07
matmematyka: kurde tylko miedzy tym pierwszym i ostatnim jet + i −
25 paź 17:07
matmematyka: 4−1/2*4+2
25 paź 17:08
tim:
I co chcesz zrobić tu?
25 paź 17:08
tim: No to jak w końcu?
25 paź 17:08
tim: Pisz w nawiasie co jest w ułamku a co nie.
4 + (1 + x)/2
czy
(4 + 1 + x)/2
25 paź 17:08
matmematyka: wiec jak sie obraca moze zmienic znak i obrocic?
25 paź 17:08
matmematyka: ludzi e mam inne liczby to przyklad chodzi mi jak odwrocic liczbe!
25 paź 17:09
matmematyka: nei ebde pisac jaki mam przyklad bo znajmie to cala linijke
25 paź 17:09