matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
kacper21:
Rozwiąż równanie sin2x + cosx = 0
11 lut 21:01
asdf:
sin2x = 2sinxcosx
11 lut 21:01
agulka:
sin2x+cosx=0 2sinxcosx+cosx=0 cosx(2sinx+1)=0 cosx=0 lub 2sinx+1=0
11 lut 21:03
ZKS:
sin(2x) = −cos(x)
π
sin(2x) = sin(x −
).
2
11 lut 21:09