POMOCY! GRANICE
filip: GRANICE FUNKCJI jak się zabrać za to zadanie?
an= √1+2+...+nn
11 lut 20:00
11 lut 20:03
Ajtek:
W liczniku pod pierwiastkiem masz c. arytmetyczny.
11 lut 20:04
filip: tak zauważyłem to tylko mi nie wychodzi
otrzymuję coś takiego na końcu
√12
a tak nie ma w odpowiedziach
11 lut 20:18
J23:
| | √2 | |
pewnie w odpowiedzi jest |
| |
| | 2 | |
11 lut 20:21
Mila:
| | 1 | | √2 | |
lim n→∞√(n2+n)/(2n2)= |
| = |
| |
| | √2 | | 2 | |
11 lut 20:22
TomaszB4: a usunąłeś niewymierność?
11 lut 20:23
TomaszB4: no właśnie
11 lut 20:23
Ajtek:
Witaj
Mila

.
11 lut 20:23
filip: nie ...
1−1+√2 − 1
11 lut 20:24
Mila:
Witam
11 lut 20:25
filip: tak jest w odpowiedzi ..
11 lut 20:25
Mila:
Skąd Ci to wyszło 20:24?
Filip po włączeniu n pod pierwiastek , masz :
Nie pisałam pierwiastka, bo nieczytelny zapis
11 lut 20:29
TomaszB4: na pewno przepisałeś dobry przykład?
11 lut 20:31
filip: tak, na pewno
11 lut 20:34
TomaszB4: | | √2 | |
wolfram też stwierdza, że |
| |
| | 2 | |
11 lut 20:44