matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
calka
tomek:
Całka Riemanna kto obliczy? f(x,y)=x+y na [0,1]x[0,2] jakies dziwne rzeczy wychodza
11 lut 19:42
Trivial:
4
∬
[0,1]×[0,2]
(x+y) dxdy = 2*∫
0
1
xdx + 1*∫
0
2
ydy = 1 +
= 3.
2
http://www.wolframalpha.com/input/?i=Integrate[x%2By%2C+{x%2C+0%2C1}%2C+{y%2C+0%2C2}]
12 lut 14:31