Ciagi geometryczne
Fajna 20: Dany jest ciąg geometryczny o pierwszym wyrazie równym 5 i ilorazie 2. Ile początkowych
wyrazów tego ciągu należy zsumować aby otrzymać 635
11 lut 19:39
Fajna 20: Pomoze ktos?
11 lut 19:40
Jolanta: Znasz wzór na sumę wyrazów ?
11 lut 19:42
11 lut 19:43
11 lut 19:46
Jolanta: oj kiepsko wzoru nie znasz ,podzielic przez −1 nie umiesz,czyba że odeszłaś od komputera
11 lut 19:54
Fajna 20: 1−2
n=−127
−2
n=−128/:(−1)
2
n=128
2
n=2
7
n=7
Dobrze?
11 lut 20:14
Fajna 20: 1−2
n=−127
−2
n=−128/:(−1)
2
n=128
2
n=2
7
n=7
Dobrze?
11 lut 20:15
Jolanta: dobrze
11 lut 20:16
Fajna 20: To super

dzieki
11 lut 20:21