matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wykaż, że...
bnk:
Wykaż, że jeżeli a>0, b>0 oraz
√
a
+b=a+
√
b
to a=b lub
√
a
+
√
b
=1
11 lut 19:23
bezendu:
√
a
+b=a+
√
b
√
a
−
√
b
=a−b
√
a
−
√
b
=(
√
a
)
2
−(
√
b
)
2
√
a
−
√
b
=(
√
a
−
√
b
)(
√
a
+
√
b
) C.N.W
11 lut 19:28