całka oznaczona t^{3} trygonometryczne
TomaszB4:
cos2x
∫ t3 dt
sin2x
wynik powiniej być 14cos4x
11 lut 18:26
TomaszB4: prosiłbym o rozpisanie krok po kroku, bo nie wiem w którym miejscu robię błąd
11 lut 18:26
TomaszB4: już nie ważne, jej! od wczoraj się głowię, a jak tylko umieściłem zadanie, to mnie natchnęło

. zaraz podam rozwiązanie
11 lut 18:30
TomaszB4:
całka nieoznaczona
cos2x
| | cos42x − sin42x | | (cos22x − sin22x)(cos22x + sin22x) | |
∫t3dt = |
| = |
| = |
| | 4 | | 4 | |
sin2x
11 lut 18:37
Mila:
11 lut 19:31