matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
potęgi
Kasia:
a) (5
26
−5
28
)/(8*5
26
)= b)√42 +√32 −(3−2,25)*(−2)
11 lut 17:28
dero2005:
(5
26
−5
28
)
5
26
(1−5
2
)
1−25
24
=
=
= −
= −3
8*5
26
8*5
26
8
8
11 lut 17:53
Kasia:
jak to czemu tak?
11 lut 17:57
dero2005:
a czemu nie?
11 lut 19:48