| 1 | ||
t= | lub | |
| 2 |
| 1 | ||
sin2x= | lub | |
| 2 |
| √2 | √2 | |||
sinx= | lub sinx=− | lub sinx=1 lub sinx=−1 | ||
| 2 | 2 |
| π | 5π | |||
x= | +2kπ x= | +2kπ | ||
| 4 | 4 |
| 3π | 7π | π | 3π | |||||
x= | +2kπ x= | +2lπ x= | +2kπ x= | +2kπ | ||||
| 4 | 4 | 2 | 2 |
| π | ||
Wszystkie te rozwiązania zapisałem jako wielokrotności | ||
| 4 |
| kπ | ||
x= | ||
| 4 |
| π | |
| 4 |
| π | ||
dalej napisałem że a1= | ||
| 4 |
| [2π4 +49π4]50 | 51π | 1275π | ||||
S50= | = | *25= | ||||
| 2 | 4 | 4 |
| 1667π | ||
otwieram beztrosko odpowiedzi i niespodzianka! Odpowiedź to | ||
| 4 |
| π | 2π | 3π | 5π | 6π | 7π | ||||||
, | , | potem | , | , | |||||||
| 4 | 4 | 4 | 4 | 4 | 4 |
| 5π | 3π | 1 | |||
− | = | π, | |||
| 4 | 4 | 2 |
| π | 5π | |||
a1= | , r1=π , wtedy a2= | itd | ||
| 4 | 4 |
| 2π | 6π | |||
b1= | , r2=π, wtedy b2= | |||
| 4 | 4 |
| 3π | 7π | |||
c1= | , r3=π, wtedy c2= | |||
| 4 | 4 |
| ||||||||
S16a= | *16=124π | |||||||
| 2 |
| ||||||||
S16b= | *16=128π | |||||||
| 2 |
| ||||||||
S16c= | *16=132π | |||||||
| 2 |
| π | 1 | |||
a17= | +16*π=16 | π | ||
| 4 | 4 |
| 2π | 2 | |||
b17= | +16π=16 | π | ||
| 4 | 4 |
| 1 | 2 | 3 | 1667π | |||||
S50=(124+128+132+16 | +16π | )π=416 | π= | |||||
| 4 | 4 | 4 | 4 |