gradient
gonia: Gradient funkcji f(x,y)=2xy+3 w punkcie (1,1)
f'x= 2
f'y=0
wiec grad=[0,0] ?
11 lut 16:59
Krzysiek: źle liczysz pochodne
11 lut 17:00
Ada: Nie, przecież ci f'x wyszło równe 2.
11 lut 17:01
gonia: zla funkcje napisalam f(x)=2x+3
11 lut 17:04
gonia: f(x,y)=2x+3 *
11 lut 17:05
gonia: gradient bedzie [2,0] ale w punkcie (1,1)? nie moge podstawic do [2,0] punktu (1,1) bo jak?
11 lut 17:06
gonia: jaki bedzie ten gradient?
11 lut 17:57
Ada: Ciągle taki sam. Tak jak pochodna dla wszystkich x bywa stała.
11 lut 18:01
gonia: czyli gradient to [2,0] ?
11 lut 18:02
Ada: Tak, zawsze.
12 lut 16:01