funkcja
abc: Witam! moze mi ktos wyjasnic te z wzorow Vieta zasadę? ::
| | b | |
x1 + x2 = − |
| = p2 + q2 |
| | a | |
Wzory Vieta znam ale chodzi mi o to dlaczego dalej rownaja sie one kolejno p
2 + q
2 i p + q z
czego to wynika ? moze mi ktos to rozpisac
11 lut 15:10
11 lut 15:13
abc: Dobra juz wiem!

wystarczy podstawic a i b i a i c

d
11 lut 15:16
ICSP: f(x) = x
2 − (p
2 + q
2)x + p + q
a = 1
b = −(p
2 + q
2)
c = p + q
11 lut 15:17
Saizou :
po prostu podstawili za
a=1
b=−(p2+q2)
c=p+q
11 lut 15:18
abc: Racja racja, dzieki za pomoc, juz zalapalem
11 lut 15:19