proszę o rozwiązanie tego przykladu, z góry dziękuje :)
Goa: √3 sinx + cosx = √2
11 lut 11:57
ICSP: | | √3 | | π | | 1 | |
Podziel równanie przez 2. Potem skorzystaj z tego, ze |
| = cos |
| oraz |
| = |
| | 2 | | 6 | | 2 | |
11 lut 12:01
Goa: dziękuję
11 lut 12:21
Goa: | | π | | π | |
proszę o wskazanie gdzie jest błąd... po wymnożeniu otrzymałam cos |
| * six + sin |
| |
| | 6 | | 6 | |
| | π | | √2 | |
następnie stosuje wzór i wychodzi sin( |
| + x) = |
| |
| | 6 | | 2 | |
| | 7 | |
wynik powinien być x= |
| π |
| | 12 | |
11 lut 13:46
ICSP:
| | π | | π | | π | | 3π | |
x + |
| = |
| + 2kπ v x + |
| = |
| + 2kπ |
| | 6 | | 4 | | 6 | | 4 | |
11 lut 13:54
Trivial:
Twoje rozwiązanie jest niekompletne.
sin(x) = sin(y) ⇔ x = y + 2kπ lub x = π−y + 2kπ
11 lut 13:54
ICSP: Witaj Trivial, jak praca inżynierska ?
11 lut 13:57
Trivial: Napisana dawno dawno temu.
11 lut 13:57
ICSP: Obroniona ?
11 lut 13:59
Goa: i wszystko jasne, dziękuje

!
11 lut 14:03
Trivial: Jasne,
ICSP. Obrona to był najmniejszy problem.
11 lut 14:23
ICSP: Gratulacje

Teraz rozumiem studia magisterskie ?
11 lut 14:30
Trivial:
Dziękuję.

Tak − studia magisterskie... Nie jest to wcale takie oczywiste, ale zdecydowałem się
kontynuować − to w końcu tylko 1.5 roku.
11 lut 14:31
ICSP: Nic tylko gratulować
11 lut 14:33
Trivial:
Tak, tak
ICSP. Teraz już możesz się do mnie zwracać per "Panie inżynierze".
11 lut 14:44
Ajtek:
Witam
Pana inżyniera 
. Gratuluję
Trivial! Cześć
ICSP 
.
11 lut 14:57
Trivial: Witaj.
11 lut 15:04