matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz logarytmy
Jola:
Log5 Log
0,5
5
Log5 + Log
0,5
5
11 lut 11:52
wredulus_pospolitus:
niech log
5
2 = a
1
1
1
log5 =
=
=
log
5
10
log
5
2 + log
5
5
a+1
no to będziemy mieli:
log5*log
0,5
5
1
1
*
a+1
−a
=
=...i ciągnij dalej
log5+log
0,5
5
1
1
−
a+1
a
11 lut 12:12
Janek191:
= 1 ?
11 lut 12:13
wredulus_pospolitus:
si
11 lut 12:14
Jola:
Dzięki
11 lut 16:00