płaszczyzna
teresa: Rozstrzygnij czy na płaszczyźnie można zaznaczyć punkty A,B,C, jeśli tak to określ czy są one
współliniowe .
AB: BC: CA:
2 1 3
4 4 2
3 2 5,5
2,5 13 12,5
nie wiem kiedy na płaszczyźnie można zaznaczyć jakiekolwiek punkty
11 lut 10:04
Bizon:
... zgaduj−zgadula ... to stronka obok.
Może "przerysuj dokładnie" treść zadania ...
11 lut 10:08
PW: Brawo dla autora zadania. Wyjątkowo trafne sformułowanie.
Pytanie brzmi:
− Czy istnieje trójka punktów A, B, C, dla której
a) |AB| = 2 i |BC| = 1 i |CA| = 3
b) .... itd
Wskazówka: nierówność trójkąta.
11 lut 12:20
Bizon:
... to może podasz nam trójkę punktów, których nie da się zaznaczyć na płaszczyźnie ?
"Brawo" dla ciebie jeśli jest to trafne sformułowanie ... o zapisie nie wspomnę
11 lut 15:01