dana jest funkcja
kasia: | | 1 | |
Dana jest funkcja f(x)=− |
| x+2 a) Sporządż wykres funkcji f b)Wyznacz |
| | 2 | |
miejsce zerowe funkcji f c)Wyznacz zbiór argumentów,dla których funkcja f przyjmuje
wartości większe od 1 d)Napisz wzór funkcji której wykresem jest prosta równoległa do
| | 1 | |
prostej y=− |
| x +2 i przechodząca przez punkt A=(1,4) |
| | 2 | |
11 lut 08:33
J: I w czym masz problem ?
11 lut 08:34
kasia: Nie mam zielonego pojęcia jak to ma być i jaki wykres
11 lut 08:36
J: To jest funkcja liniowa.Wykresem jest linia prosta.Aby ją narysować wyznacz 2 punkty.
Np. podstaw za x=0 i oblicz y , punkt A(0,y) będzie leżał na osi OY
podstaw za y=0 i oblicz x , punkt B(x,y) będzie leżał na osi OX
Przez te dwa punkty narysuj prostą i to będzie wykres tej funkcji
11 lut 08:42
5-latek:

To jest nas juz dwoje bo ja tez nie man czerwonego pojecia jak to dalej ma byc

Wiem tylko jak narysowac wykres
Czesc
J
11 lut 08:47
J:
11 lut 08:49
J: Cześć "5−latek"
11 lut 08:50