.
Piotr 10: W ostrosłupie prawidłowym trójkątnym miara kąta płaskiego przy wierzchołku ściany bocznej jest
równa mierze kąta dwuściennego,jaki tworzą ściany boczne.Oblicz miarę tego kąta.
Gdzie znajduje się ten kąt płaski ?
10 lut 23:02
Radek:
10 lut 23:05
Mila:
Dobrze.
∡BSC=α
10 lut 23:07
zawodus: wierzchołku ściany bocznej
ściany bocznej = trójkąta
wierzchołku − kąt w trójkącie przy wierzchołku
Nie radzę uczyć się na pamięć
10 lut 23:10
Radek:
A czy ktoś się uczy na pamięć ?
10 lut 23:10
Piotr 10: zawodus zbytnio nie wiem o co Ci chodzi
10 lut 23:14
zawodus: Najważniejsze żeby rozumieć treść zadania
10 lut 23:16
Piotr 10: No pewnie, że tak. Tylko mam dosyć tych ostrosłupów, ale cóż trzeba poprawić sprawdzian i to
umieć
10 lut 23:18
zawodus: Możesz sobie analizować tak jak podałem. podkreślamy kluczowe kawałki treści i analizujemy
10 lut 23:31
Piotr 10: doszedłem do tego. że ΔSBC ≡ ΔABP (punkt P jest przy kącie dwuściennym), czyli IBPI=ISCI
i co teraz
?
11 lut 14:53
Piotr 10: Czy α=900, ?
11 lut 14:54
Piotr 10: W ostrosłupie prawidłowym czworokątnym przekrój płaszczyzną, zawierającą dwie niesąsiadujące ze
sobą krawędzie boczne, jest trójkątem prostokątnym. Objętość ostrosłupa wynosi V. Oblicz
długość krawędzi podstawy tego ostrosłupa.
| | 6V | |
Czy a3= |
| ? , gdzie a − długość krawędzi podstawy |
| | √2 | |
11 lut 15:11
Piotr 10: Czyli a=3√3√2 V ?
11 lut 15:12
Piotr 10: ?
11 lut 16:44
Piotr 10: Hmm ?
11 lut 18:28
zawodus: Hm
11 lut 19:28
Piotr 10: Sprawdzisz zadanie, 15:11 ?: ) ?
11 lut 19:34
Piotr 10: Zerkniesz może, prośba

?
11 lut 19:55