pochodne
margarytka : Hej moglby to ktos obliczyc? bo za kazdym razem wychodzi mi inny wynik:(
f(x)=x4sinx−2e−3x+xln2x=
10 lut 22:08
wredulus_pospolitus:
(x4sinx)' = ... czekamy na odpowiedź
(2e−3x)' = ....
(xln(2x) )' = ....
10 lut 22:08
margarytka : czy 4x3sinx+x4cosx+6e−3x+ln2x+2?
10 lut 22:17
PW: Sam koniuszek sprawdź.
10 lut 22:24
wredulus_pospolitus:
PW ... ale tam ma dobrze ten 'koniuszek'
10 lut 22:27
wredulus_pospolitus:
wszystko jest ok
10 lut 22:27
margarytka : | | x3 | |
a czy ktos moze obliczyc lim x−>0 |
| = ? |
| | e2x−e−2x−4x | |
10 lut 23:13
margarytka : | | 3 | |
wyszlo mi |
| czy to poprwany wynik? |
| | 8 | |
10 lut 23:21
wredulus_pospolitus:
poprawny
10 lut 23:35
margarytka : dziekuje
10 lut 23:42
PW: | | 1 | |
(xln(2x))' = ln2x + x |
| •2 = ln(2x) + 1 to jest ten koniuszek albo mi już rozum |
| | 2x | |
odbiera (co jest możliwe).
10 lut 23:55