granica
kartka: Może mi ktoś pomóc z taką granicą?
limx→2+ arcctg(√2− e−x4−x2)
10 lut 21:27
wredulus_pospolitus:
nie wiem co jest w potędze liczby 'e'
10 lut 21:27
10 lut 21:28
wredulus_pospolitus:
ok ... no to lecimy ... granica jednostronna więc nie przejmujemy się symbolami nie
oznaczonymi:
x −> 2
+
x
2 −> 4
+
4−x
2 −> 4 − 4
+ = 0
−
| | −x | |
√2 − |
| −> √2 − (+∞) = −∞ |
| | 4−x2 | |
| | −x | |
arctg(√2 − |
| ) −> arctg(− ∞) = ... ile  |
| | 4−x2 | |
10 lut 21:31
kartka: w zadaniu był arcctg czyli π
10 lut 21:33
kartka: dziękuję bardzo
10 lut 21:33
wredulus_pospolitus:
si
10 lut 21:35
wredulus_pospolitus:
nie ma sprawy ... tylko broń boże nie pisz tego tak jak ja Ci napisałem na kole
10 lut 21:36