wyrazenie
Nadia: Oblicz wartość wyrażenia (sin17'+cos17')(sin17'−cos17')+ 2sin2 73'
( '=stopni)
10 lut 19:28
Nika:
(a − b)(a + b) = a2 − b2
10 lut 19:31
Nadia: nie jestem zbyt mądra z matematyki i chodziło mi o rozwiązanie a nie wzór
10 lut 19:37
Nika:
to dalej będziesz widziała ciemność
10 lut 19:39
Nadia: Wolę widzieć ciemność niż podnosić swoje ego na forum zadań matematycznych
10 lut 19:46
wredulus_pospolitus:
uuu i się gimnazjalistka fochnęła nam tutaj
10 lut 19:59
Nadia: Myślałam, że to forum zadań matematycznych ale chyba się myliłam, a tak poza tym gimnazjum i
liceum już dawno skończyłam. Pozdrawia studentka medycyny
10 lut 20:09
Mila:
sin2(17)−cos2(17)+2sin2(73)=
=1−2cos2(17)+2cos2(17)=1
10 lut 23:22