rozwiąż równanie
ania: log2x+log64x=3.5
wychodzą mi głupoty, proszę o pomoc
10 lut 19:17
ania: | | log64x | |
zamieniłam podstawę i wyszlo mi |
| + log64x=3.5 |
| | log642 | |
10 lut 19:20
Ajtek:
Pokaż te głupoty, sprawdzę.

.
10 lut 19:21
ania: chociaż to co napisalam wyżej, bo dobrze rozumiem, ze dostaje z tego
6log64x+log64x=3.5
10 lut 19:22
Ajtek:
A po co tak
Chyba będzie prościej.
10 lut 19:22
ania: | | 7 | |
o no tak, jasne. czyli teraz dostaje log2x |
| =3.5? |
| | 6 | |
10 lut 19:26
10 lut 19:43
ania: dziękuję bardzo
10 lut 19:45