oblicz
aloha: oblicz:
| | 1 | | 2 | | 11 | | 3 | |
3,5 + ( |
| )3 * [ |
| *5 − ( |
| )0] −2 * ( |
| )−1 |
| | 3 | | 3 | | 23 | | 5 | |
25 paź 12:22
ona: 3,5+ 1/27 * [ 2/3 * 5 −1 ] − 2 * 5/3 = 3,5 + 1/27 * [10/3 − 1 ] − 10/3= 3 5/10 + 1/27 − [3 1/3
− 1 ] − 10/3 = 35/10 + 1/27 * 2 1/3 − 10/3 =35/10 + 1/27 * 7/3 −10/3= 35/10 + 7/81 − 10/3 =
35/10 + 7/81 − 270/81 = 35/10 − 263/81 = 2835/810 − 2630/810 = 205/810 = 41/162
25 paź 12:59
aloha: Dziękuje pięknie

sama końcówka mi nie wychodziła nie wiem czemu.
25 paź 13:07