matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
ania:
√
3
cosx+sinx=1 proszę o pomoc
10 lut 18:32
Mila:
√
3
cosx+sinx=1 /:2
√
3
1
1
cosx+
sinx=
⇔
2
2
2
1
sin(60
o
)*cosx+cos(60
o
) sinx =
⇔
2
1
sin(x+60
o
)=
2
π
1
sin(x+
)=
3
2
dokończ
10 lut 18:39
ania:
dziękuję za pomoc
10 lut 19:16