matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Górna granica całkowania
Łukasz:
Jest w stanie ktoś pomóc:
http://www.matematyka.pl/358358.htm
10 lut 16:59
Krzysiek:
dla x∊(−1,0) masz: F(x)=∫
−1
x
−tdt=−t
2
/2|
−1
x
=−x
2
/2−(−1/2)=1/2−x
2
/2
10 lut 17:38