matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
nk:
1
x
−U {3}{4}
=
8
2
5
5
2
b)
3x−7
=
7x−2
10 lut 15:33
wredulus_pospolitus:
1
= 2
do jakiej potęgi
8
2
5
= (
)
do jakiej potegi
5
2
10 lut 16:17
J:
2
−3
= (x
0.25
)
−3
⇔ 2 = x
0.25
⇔ 16
0.25
= x
0.25
⇔ x = 16
10 lut 16:31