matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dziedzina funkcji
Pola:
Podać dziedziny (naturalne następujących funkcji: 1)f(x)=(5e
−
x
−1)
−
3
/
4
2)f(x)=
√
x+xln(2x−8)
3)f(x)= ln(|2x−1|−4)arccos x/2 Proszę o rozpisanie, bo nie potrafię sobie poradzić z tymi przykładami
Z góry dziękuję za pomoc!
10 lut 14:42