oblicz
kasialew: log81 3 + log2 8 − log0,01 100
10 lut 14:13
J: | | 1 | |
Wskazówka: logab = |
| |
| | logba | |
10 lut 14:15
kasialew: dana jest funkcja logarytmiczna o wzorze f(x) = log4 (x−k) +3
gdzie k jest parametrem. dziedziną funkcji jest przedział (2, + nieskończoności).
Podaj wartości parametru k, a następnie:
a) oblicz wartość funkcji f dla argumentu 18,
b) oblicz argument dla którego wartość funkcji f wynosi 3,5.
c)określ dla jakich argumentów funkcja f przyjmuje wartości dodatnie
10 lut 14:20
kasialew: log
0,
01 100 ile to
10 lut 14:31
10 lut 14:35
kasialew: dana jest funkcja logarytmiczna o wzorze f(x) = log4 (x−k) +3
gdzie k jest parametrem. dziedziną funkcji jest przedział (2, + nieskończoności).
Podaj wartości parametru k, a następnie:
a) oblicz wartość funkcji f dla argumentu 18,
b) oblicz argument dla którego wartość funkcji f wynosi 3,5.
c)określ dla jakich argumentów funkcja f przyjmuje wartości dodatnie
10 lut 14:42
kasialew: pomocy:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(
10 lut 14:48