...
mati: Jak obliczyć taką całkę :
10 lut 13:04
wredulus_pospolitus:
pigor ... co ty najlepszego zrobiłeś
| | tdt | |
jego całka = −∫ |
| = −t + C = −√4−x2 + C |
| | t1 | |
10 lut 13:19
pigor: ... dzięki i przepraszam ; ide stąd
10 lut 13:26
mati: Dziękuje bardzo, czyli dobrze zrobilem na egzaminie
10 lut 13:27
mati: A jeżeli granica wyszla ∞ to ciąg jest rozbieżny ?
10 lut 13:28
Antek:
| | f'(x) | |
∫ |
| dx = 2√f(x) + C |
| | √f(x) | |
| | 1 | | −2x | | 1 | |
− |
| ∫ |
| dx = − |
| *2√4 − x2 + C |
| | 2 | | √4 − x2 | | 2 | |
10 lut 13:40