zbiory
sado: Zbiór A jest zbiorem liczb spełniających równanie |x −1| + |x−3| = 2 a zbiór B zbiór
wspóółrzędnych wszystkich punktów na osi liczbowej , których odległość od liczby 5 jest
niemniejsza niż 3. Zaznacz na osi liczbowej zbiory A i B oraz wszystkie punkty, których
współrzędne należą do zbioru A i jednocześnie do zbioru B.
10 lut 12:25
wredulus_pospolitus:
no i w czym problem

nie potrafisz zaznaczyć tych zbiorów
10 lut 12:26
5-latek: Zbor B bedzie opisany rownaniem |x−5|<3
10 lut 12:28
Aga1.: nie mniejsza niż 3 tzn 3 lub więcej niż 3
B Ix−5I≥3
10 lut 13:03
pigor: ..., otóż
A={2} i B={x∊R: |x−5|≥3}={x∊R: x≤2 v x≥8} ⇒
A∩B= A= {2} . ...
10 lut 13:23
5-latek: A ja przeczytalem mniejsza
10 lut 13:42