matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
vooz:
oblicz pochodną ln(cos
2
x)
9 lut 23:49
pigor:
..., np.
1
1
y'= (ln(cos
2
x))'=
*(cos
2
x)'=
*2cosx* (cosx)'=
cos
2
x
cos
2
x
1
−2sinx
=
*2cosx* (−sinx)=
i cosx≠0 . ...
cos
2
x
cosx
10 lut 00:00
vooz:
ok rozumiem dziekuje bardzo
10 lut 00:06