ten cały ułamek to potęga liczby e.
Agg: Wyznaczyć asymptoty wykresu funkcji:
9 lut 22:13
sushi_ gg6397228:
wzory znasz ?
9 lut 22:13
Agg: chciałabym żeby ktoś rozpisał, bo chce sprawdzić czy mi dobrze wyszło. Mój wynik to :
prosta x = −1 jest asymptotą pionową lewostronną.
x = 1 asympt. pion. prawostronna.
y = e asympt. ukośna.
9 lut 22:20
sushi_ gg6397228:
pionowe ok. co do ukosnej to zapisz obliczenia to sie sprawdzi czy jest ok
9 lut 22:25
Agg: | | x2 | | 1 | |
a = lim e |
| * |
| = 0 |
| | x2 − 1 | | x | |
| | x2 | | 1 | |
b = lim e |
| = lim e |
| = lim e1 = e |
| | x2 − 1 | | | |
y = ax + b ⇒ y = e



9 lut 22:37
sushi_ gg6397228:
brak obliczen do "a"
9 lut 22:39