granice asymptoty
ala: asymptoty
policzyłam pionowa obustronna jest w x = 1
a ukosne?
| x √x | | 1 | | √x | | 1/2 x−1/2 | |
| * |
| = |
| = Hospitalem |
| = .. |
| √x −1 | | x | | √x − 1 | | 1/2 x−1/2 | |
1
9 lut 22:01
sushi_ gg6397228:
trzeba porzadnie napisać, a nie wrzucic i potem jak prowadzacym a dać max. ilosć punktów za
takei wypociny?
9 lut 22:03
ala: napisalam tak bo wiem że poczatek jest dobrze...
tylko ta ukosna się gubie
9 lut 22:05
sushi_ gg6397228:
a limesy to gdzie ?
| | √x | | t | |
a poza tym |
| to tak samo jak by bylo |
| −−> to widac, ze jest "1" i nie |
| | √x−1 | | t−1 | |
trzeba "hospitalem" tego traktowac
9 lut 22:07
ala: dzięki. ja tego nie widze wiec potraktowalam, nie bylam pewna czy tak mozna skracac.
9 lut 22:11