Funkcja f jest określona wzorem f(x)
Pegaz: Funkcja f jest określona wzorem f(x)=
{−x−4 gdy, −5≤−2
{−2 gdy −2≤x<0
{3x−2 gdy 0<x≤3
a)podaj dziedzinę funkcji f
b)podaj miejsca zerowe
c)naszkicuj wykres tej funkcji
d)podaj zbiór wartości funkcji f
9 lut 20:28
kaka: Zapisz poprawniw w pierwszym gdy x ?
9 lut 20:29
Pegaz: {−x−4 gdy −5≤x≤−2
9 lut 20:31
kaka: D=<−5, 3>
Wylicz m zerowe y=0 ⇔−x−4=0⇒x=−4∍D i dalej sam
9 lut 20:33
Pegaz: A powiesz mi jeszcze jak obliczyć zbiór wartości ?
9 lut 20:40
kaka: Naszkicuj sobie i zobacz do jakiej wysokości na osi y sięga wykres i to jest zbiór wartości
9 lut 20:43
kaka:

dla 3 wartośc wynosi 7 i masz y∊...
9 lut 20:47
exevan:

Zbiór wartości funkcji y=−x−4 w przedziale <−5, 3>
ZW: <1, −7)
jeśli się mylę proszę poprawić
9 lut 20:49
kaka: złą dziedzinę obrałeś.
9 lut 20:50