Znajdź miejsca zerowe funkcji..
Roni.: Znajdź miejsca zerowe funkcji f określinej wzorem f (x) = x3 − 2x2 − x+2x+1
9 lut 18:12
5-latek: x+1≠0
x3−2x2−x+2=0
x2(x−2)−1(x−2)=0 dalej sam
9 lut 18:16
J: Założenie x ≠ −1
Dalej (x2 − 1)(x −2) = 0
9 lut 18:17
Roni.: "J" nie rozumiem tego drugiego założenia ..
9 lut 20:23
kaka: masz JEDNO ZAŁ
9 lut 20:30
Hajtowy:
xd
x ≠ −1
x
3−2x
2−x+2 ⇔ x
2(x−2)−1(x−2) ⇔ (x
2−1)(x−2) ⇔ x = ... v x = ...
9 lut 21:30
Hajtowy: Sorciax

3 odpowiedzi mają być

x=... v x=... v x=...
9 lut 21:30