Jak zrobić zadania z własności rachunku pradwopodobieństwa?
Karolina: 1.A i B są takimi zdarzeniami zawartymi w Ω, że A∊B oraz P(A)=0,3 i P(B)=0,4. Oblicz P(A∪B).
2. A i B są takimi zdarzeniami losowymi zawartymi w Ω, że A∊B oraz P(A)=0,3 i P(B)=0,7. Oblicz
prawdopodobieństwo różnicy B/A.
9 lut 17:30
Karolina: Pomoże ktoś?
9 lut 18:06
Karolina:
9 lut 18:37
Piotr 10: Co to znaczy, że A∊B ? tzn. ze P(A∩B)=P(A)=0,3
9 lut 18:38
Karolina: Sorry, tam jest A⊂B( w obu przypadkach).

Nie bardzo to rozumiem.
9 lut 18:48
Aga1.:

P(B\A)=P(B)−P(A∩B)=P(B)−P(A)=
P(AUB)=P(B)=
9 lut 22:41