FUNKCJA LINIOWA , WYKRES FUNKCJI
kuchciak: POMOCY



NIE MAM POJECIA JAK TO MAM NARYSOWAĆ , JESLI BY KTOS MI UMIAŁ WYTŁUMACZYĆ Z
RYSUNKAMI



Wykorzystując znaczenie współczynników we wzorze funkcji liniowej, naszkicuj wykres funkcji :
a) y= 5x−3
b) y=−2x+1
c) y=2/3x+5
d) y=−3/4x−2
e) y=1/2x−3
f) y=4x+2
9 lut 17:25
Amator:

Dobra, mogę narysować pierwsze dwie, ale sobie rób tak, bo to najprostsza metoda:
masz x=0 podstawiasz sobie i wychodzi ci w a y=−3, później dajesz x=1 i wychodzi ci y=2 itd.,
robisz 2−3 punkty i łączysz je, w liniowych się sprawdzi.
a)
9 lut 17:28
Amator: I jeśli masz kłopoty zawsze możesz sobie tutaj kliknąć rysuję i wpisać za y to co tam masz.
Masz wykres funkcji wtedy.
9 lut 17:30
kuchciak: okej , rozumiem
9 lut 17:30
kuchciak: no dobra , a jak mam zrobić z ułamkami ?
9 lut 17:42
kuchciak: te wykresy ?
9 lut 17:42