matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fiza
ha:
Punkt materialny wykonuje drgania harmoniczne o amplitudzie a wzdluz osi x. oblicz roznice faz drgan w dwoch przypadkach: a) polozenie poczatkowe x1=0 a koncowe x2=A/2 b) polozenie poczatkowe x1=A/2 a koncowe x2=A
9 lut 16:52