o pomoc prosi babcia
ariffe2: wypisz elementy zbioru A i zbioru B,a następnie znajdź zbiór A∪B. a) A={x:x ε N i 2x −
5<0},B={x:x εR i 7x − 2=26} b) A= {x:x=2n i n ε N i x<10},B jest zbiorem liczb pierwszych
mniejszych od 11 c) A={x:x ε C i − 3≤x<1}, B={x:x εN i −7 < x≤2} d) A={x:x ε N i x ≤√37},
B={x ε N i x≤2 √3}
24 paź 22:20
AROB: No to jedziemy dalej (c.d. wczorajszego)

Pomagam
24 paź 22:25
AROB: a) A = {0,1,2} , B = { 4 }, A ∪ B = {0,1,2,4}
b) A = {0,2,4,6,8}, B = {2,3,5,7}, A ∪ B = {0,2,3,4,5,6,7,8}
c) A = {−3,−2,−1,0}, B = { 0,1,2}, A ∪ B = {−3,−2,−1,0,1,2}
d) A = {0,1,2,3,4,5,6}, B = {0,1,2,3}, A∪ B = {0,1,2,3,4,5,6}
24 paź 22:37
truskaweczka94: wyznacz elementy zbioru A i B, anastępnie znajdź zbiór A ∪ B
29 lis 10:16