Jak obliczyć odcinek łączący środki ramion trapezu?
linda: Wysokość trapezu jest równa 6 cm, a jego pole wynosi 48 cm2. Odcinek łączący środki ramion
trapezu ma długość:
A. 8 cm B. 4 cm C. 2 cm D. 12 cm.
9 lut 16:07
9 lut 16:10
sarka: Boki równoległoboku mają długość 8 i 6, a jego kąt ostry jest równy 30. Pole tego
równoległoboku wynosi:
A. 12 B. 24 C. 24 D. 12 .
9 lut 16:37
sarka: W trapezie równoramiennym o kącie rozwartym 120 spodek wysokości poprowadzonej z wierzchołka
krótszej podstawy podzielił dłuższą podstawę na odcinki mające długość 10 cm i 4 cm. Oblicz:
a) obwód tego trapezu
b) wysokość poprowadzoną z wierzchołka kąta ostrego i długość przekątnej tego trapezu.
9 lut 16:38
sarka: W trapezie równoramiennym jedna z podstaw jest dwa razy krótsza od drugiej. Odcinek łączący
środki ramion trapezu ma długość 12 cm.
a) Oblicz długości podstaw trapezu.
9 lut 16:39
Al:
21 kwi 17:13
Alm:

a=8
AB=16 , CD=8
21 kwi 18:59