matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Może mi ktoś pomóc? prosze :)
Aleksandra :
Wiemy, że x=
√
2
+1, y=
√
2
−1, z=2
√
2
. Wtedy: A.
x
y
=z B.
x
y
−3=z C.
x
y
=
z
2
D.
x
y
=
z
X
9 lut 16:04
Trivial:
W każdym wyrażeniu podstawić x,y,z i sprawdzić czy równanie się zgadza.
9 lut 16:09