pomocy
ariffe2: wypisz elementy zbiorów:A,B oraz A∩B. a) A={x:xεN i x≤ √17,B={x:x=5n i x< 18 i n ε N}
b)Ajest zbiorem dwucyfrowym wielokrotności liczby 13,Bjest zbioremdodatnich dzielników liczby
52 c)A={x:x ε N i 4≤x≤8},B={x:x ε C i − 3≤x≤12} d)Ajest zbiorem pierwszych
mniejszych
od 20, B={x:x ε N i 3x− 1≤14}
24 paź 22:18
AROB: pomagam
24 paź 22:58
AROB: a) A = {0,1,2,3,4}, B = {0,5,10,15}, A∩B = { 0 }
b) A = { 13,26,39,52,65,78,91}, B = {1,2,4,13,26,52}, A ∩ B = {13,26,52}
c) A = {4,5,6,7,8}, B = {−3,−2,−1,0,1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12}
A ∩ B = A
d) A = {2,3,5,7,11,13,17,19}, B = {0,1,2,3,4,5} , A ∩ B = {2,3,5}
24 paź 23:15