nie rozumiem o co chodzi z tym że x należy do {0,1,2} i jaki to ma związek z zad
ILONA: f (x) = 3x + 2
x ∊ { 0, 1, 2 }
9 lut 14:30
PuRXUTM: może napisz całą treść zadania
9 lut 14:32
J: A jakie jest zadanie ? Może oblicz wartość funkcji dla tych wartości x ?
9 lut 14:33
ILONA: narysuj wykres funkcji y = f (x) dla argumentów z podanego zbioru i podaj współrzędne punktu
przecięcia tego wykresu z osią y.
9 lut 14:34
ILONA: za x mogę sobie podstawiać wszystkie liczby jakie chce?

bo właśnie nie wiem, czy coś z tym
0,1,2 . w którym miejscu zadania to ma znaczenie
9 lut 14:35
J: No to postawiaj z za x podane wartości i licz f(x)
9 lut 14:35
J: Tylko rozpatrujesz ( obliczasz) te trzy wartości x
9 lut 14:36
ILONA: mam podstawić 0, 1 i 2?

o to chodzi?
9 lut 14:36
J: Tak.
9 lut 14:37
ILONA:
9 lut 14:41
ILONA: i teraz to rysuję? a później drugi taki sam tylk odo góry o 2 jednostki, tak?
9 lut 14:42
J: Oblicz:
f(0) = ...
f(1) = ...
f(2) = ...
9 lut 14:45
ILONA: f(0) = 3
f(1) = 5
f(2) = 11
i zaznaczyć te punkty na wykresie?
9 lut 14:55
J: Tak.I to koniec zadania.
9 lut 15:18