matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jerey:
Ze zbioru liczb {−6,−5,−4,−3,−2,−1,0,1,2,3,4,5,6} losujemy jednoczesnie dwie liczby. Oblicz prawdopodobienstwo wylosowania liczb, ktorych iloczyn ma wartosc niedodatnią, wartosc nieujemną
13
2
Ω=
=78
wartosc niedodania ≤0 A=7*6=42?
9 lut 13:20
jerey:
a jeszcze o 0 zapomniałem czyli 42+6=48*
9 lut 13:22
jerey:
A− zdarzenie sprzyjające wylosowania liczb ktorych ilocznyn ma wartosc nieujemną A= 21+21 = 42
9 lut 13:30
jerey:
dobrze?
9 lut 13:30