Oblicz granicę :
ana: Oblicz granicę:
(√x+9−√x+2) =
9 lut 12:24
Ajtek:
A x dąży do powietrza
9 lut 12:26
5-latek: Granice sa na 1 roku wiec moze x dazy juz do 5 roku
9 lut 12:27
ana: aaa sory
do ∞
9 lut 12:28
Ajtek:
9 lut 12:28
9 lut 12:29
ana: ja dąże do 3 roku
9 lut 12:29
Ajtek:
I problemy z granicami są
9 lut 12:30
ana: ano

ale matma kończy się po I sem
9 lut 12:31
5-latek: | | √x+9+√x+2 | | x+9−x+2 | |
limx→∞ √x+9−√x+2* |
| = limx→∞ |
| = dalej |
| | √x+9+√x+2 | | √x+9+√x+2 | |
sama
9 lut 12:42
Ajtek:
=dalej sama

Ciekawy wynik
9 lut 12:43
ana:
0 mało ciekawy
9 lut 13:04